Kolonniuunin, ehkä 1700-luvulta, muuraus,1985, yksityisasunto, Porvoo

Kuvaus: Tämä uuni on talon alkuperäinen. Lasittamattomien kaakelien pinnassa oli paksu kerros mitä erilaisempia maaliaineita. Purin koko uunin, poistin maalit ja muurasin sen uudelleen käyttäen alkuperäisen mukaista laastia.

(kansiossa: Tulisijat)

Avainsanoja: Kaakeliuuni, entisöinti

Rapattu pystyuuni 1985 / yksityisasunto, Porvoo

Kuvaus: Vanhaan rakennukseen on aikanaan muurattu kaunis talonpoikaistyylinen pystyuuni. Koska taloon piti tehdä isoja korjauksia, dokumentoin koko uuni tarkasti ja pystytin uuden uunin toiseen huoneeseen vanhojen mittojen mukaan.

(kansiossa: Tulisijat)

Avainsanoja: pystyuuni, uuni, rapattu

Uunin muuraus vanhan valokuvan mukaan, 1994 Ilmilinna, Köyliö

Kuvaus: Emil cedercreutzin ensimmäisen ateljeetalon, "Ilmilinnan" alkuperäinen uuni on hävitetty. Muurasin ja rappasin uunin vanhan valokuvan mukaan. Mitat selvisivät lattialautojen alla olleesta alkuperäisen uunin alustasta sekä seinämuurista löytyneistä uuninkulmalovista. Värit saatiin vanhasta asetelmamaalauksesta, jossa taustalla näkyi uunin kylki.

(kansiossa: Tulisijat)

Avainsanoja: uunin muuraus, entisöinti, palauttaminen

Graniittiuunin suunnittelu ja toteutus 1994, yksityisasunto, Espoo

Kuvaus: Suunnittelin ja toteutin edesmenneen entisöijämestarin asuntoon graniittikuorisen uunin. Tähän uuniin ei ole ostettu mitään valmista kaupasta tiiliä lukuunottamatta. Valurautaisissa suuluukuissa toistuvat talon koristeaiheet. Luukkujen valun toteutti tekemäni aihion mukaan Riihimäen muottivalu oy.

(kansiossa: Tulisijat)

Avainsanoja: graniitti, uuni

Leivinuuni ja valotakka, suunnittelu ja toteutus 1991, yksityisasunto, Porvoo

Kuvaus: Vanhan kansakoulurakennuksen isoon huonetilaan laadittu leivinuunin ja kulmatakan yhdistelmä. Tilaajan toiveiden mukaisesti leivinuunin luukku on niin korkealla, ettei sen edessä ei tarvitse kumarrella.

(kansiossa: Tulisijat)

Avainsanoja: leivinuuni, valotakka, takka